Over Fietshotspot

Een Fietshotspot beantwoordt aan een aantal criteria.

Fietsenwinkels met het Fietshotspot-label beantwoorden aan de criteria van de lokale vooruitstrevende fietsenhandel. Voorop staat service en beleving. Service bij verkoop van een fiets staat prioritair. We streven naar een verzameling van fietshandelaars die de juiste fiets bij de juiste persoon krijgen.

De fietshandelaar heeft een advies-gevende functie. U mag er op rekenen dat fietshandelaars, aangesloten bij Fietshotspot deze service kunnen bieden. De beleving van de fietser in het fietsleven is een evidentie. De fietshandelaars, met het Fietshotspot label bieden een gepersonaliseerde oplossing. Fietshandelaars die naast hun handel zorgen voor een community van hun klantenbestand, krijgen een streepje voor.

Kies je voor een fiets of accessoire bij één van de Fietshotspots, dan mag je rekenen op service bij een andere fietshotspot-winkel. Dezelfde service en herstellingsdienst wordt gegarandeerd.

Waarom er nood is aan een Fietshotspot Label.

Elke fietsenhandel heeft verschillende merken, een andere aanpak en een ander cliënteel. Die verscheidenheid is enorm boeiend. Fietshotspots hechten belang aan het interieur van hun winkel en dus de beleving van fietsen. En die fietshandelaars willen we in de spotlights plaatsen.

We kiezen 3 aspecten bij de keuze van Fietshotspot: Service, fietsbeleving en de online aanwezigheid.

Een top-service, zowel voor- als na verkoop moet een garantie zijn om het vertrouwen van klanten te winnen. Consumenten zien hun fietshandelaar als vertrouwenspersoon van hun tweewieler. Dat vertrouwen moet gewaardeerd worden en dat vertaalt zich naar mond-tot-mond reclame en toekomstige aankopen.

Fietsbeleving, meer dan ooit belangrijk in het uitbaten van de fietsenwinkel. Het stopt niet bij de aankoop van een fiets. Accessoires, verzekering, vanaf 2017 ook de nummerplaat voor E-bikes. Dit totaalpakket zorgt voor fietsbeleving en dat straat een Fietshotspot uit in de inrichting van de fietsenzaak.

Online aanwezig zijn als fietshandelaar is geen luxe, maar een evidentie. Het is zelfs geen middel meer om je te differentiëren. Het moet gewoon. We willen met Fietshotspot de fietshandelaars die minder digitaal zijn, een duwtje in de rug bieden. Zo kan je je inschrijven voor een website op maat.

De toekomst van de fiets ziet er rooskleurig uit.

Wat vroeger een routineus beroep was, is vandaag een veelvoud van creativiteit, actualiteit en uitdaging. De fietsensector zat niet stil. Da’s duidelijk. Vivocylo online fietsmagazine toont nieuwigheden binnen de fietsensector. Van nieuwe producten, reviews tot Kickstarter-projecten. Volg je dit online magazine, blijf je op de hoogte van wat er aankomt. Daarbovenop staat mobiliteit op nummer 1 op de politieke agenda. Fietshotspot en Vivocyclo slaan de handen in elkaar en gaan mee in deze fietsevolutie. Jij ook?